Aftensmad,  Veganske bøffer

SUNDE NORDISKE FALAFLER

Jeg elsker falafler! Der findes ikke noget bedre end en rigtig god falafel, sprød på overfladen og dejlig blød i midten. Det behøver man slet ikke hverken fedt eller fritureolie for at opnå. Disse skønne falafler er spækket med en masse efterår og lækker smag og får den helt rigtige overflade efter en god stegetur på panden. Du kan vælge at trille farsen til de traditionelle kugler og stege dem i friture, men jeg vil nu helt klart anbefale dem her som lækre falafelbøffer helt uden olie – for eksempel som her serveret på hjertesalat og toppet med tahindressing, hoisin, shirasha, frisk persille og cherrytomater.

De fungerer også rigtig godt som “bøffer” i en god burger med masser af smag. Server dem gerne sammen med masser af salat, tomat, agurk, tahindressing og et par gode burgerboller.

Sunde Nordiske Falafler

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Ret Hovedret
Antal 10 store falafler

Ingredienser
  

  • 400 gram kogte kikærter1 evt fra dåse
  • 1 fintsnittet gulerod
  • 100 gram dampet grønkål
  • 1 stor håndfuld persille
  • 1 lille løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • 6 spsk vand
  • 3 spsk fint hvede-, spelt-, kikærte- eller majsmel
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Blend kikærter, gulerod, grønkål, hvidløg, vand og krydderier i en food processor til det bliver en lind masse.
  • Imens hakkes persille og løg fint i hånden (se note).
  • Bland kikærtefarsen rigtig godt sammen med persille, løg og lidt mel. Smag gerne farsen til med salt og peber.
  • Lad nu gerne farsen stå i køleskabet en halv times tid (dette behøves ikke, men gør det nemmere at håndtere farsen).
  • Form dejen til 10 lækre dunser og steg dem på en tør slip-let pande (uden brug af fedtstof – se note) i ca. 3-5 minutter på hver side.

Noter

OBS:
Man kan være fristet til at smide løg og persille med op i blenderen til at starte med, så det hele går lidt stærkere. Dette kan jeg ikke anbefale. Løgene får sig en mærkelig og ikke særlig rar bismag og persillen bliver smattet. Hak det hellere fint i hånden. Så bliver det helt perfekt.
OBS:
Vælger du at bruge fedtstof på panden, da du måske er vandt til denne metode, kan det resultere i, at farsen kan falde fra hinanden. Hold derfor godt øje med dine falafler – og vælg selvfølgelig helst helt at undlade olien, da falaflerne simpelthen bare bliver bedre uden.
Serveret i salat-tacos med tahindressing, hoisinsauce, srirasha, frisk grønt samt persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering