Kage,  Morgenmad

SUND OG LÆKKER MORGENMAD MED KAKAOCRUMBLE OG APPELSIN

Det ser muligvis ikke ud af meget – men hold nu op, hvor er det her bare guf! Det smager sødt og syndigt og er spækket med en masse god energi til dagen 🙂 Jeg stod en søndag morgen og havde sådan lyst til noget lækkert til morgenmad. Noget der bare var lidt mere spændende end det vi normalt spiser (havregryn med plantemælk, smoothie, bananpandekager etc). Kæresten havde fundet nogle lækre økologiske blodappelsiner dagen før, og jeg tænkte, at der simpelthen måtte kunne laves noget lækkert med dem. Normalt går jeg altid efter bananerne, når jeg skal være “morgenmads-kreativ”, men dem havde vi tilfældigvis ingen af – vi havde istedet rå kakao, dadler, tørrede gojibær og en masse andet lækker. Mine tanker kom straks over på en syndig crumble. Det er en af mine yndlingskager, men samtidig utrolig nem at gøre både sund, varieret og smagfuld.

Kakao og appelsin har jeg altid syntes går rigtig godt sammen. Skal jeg f.eks. have mig et stykke chokolade, går jeg gerne efter varianten med appelsinskal. Så jeg tænkte, at det da lige var smagen at få frem i min crumble. Hertil gør kakao noget helt magisk i retten; når du først har hældt plantemælk på (jeg elsker den med mandel- eller havremælk – gerne hjemmelavet), så skifter mælken over til kakaomælk jo mere du spiser af det. Retten går derfor rent ind hos de fleste børn (ihvertfald hos min søn), da de får smagen af kakaomælk til morgenmad. Den minder mig faktisk lidt om chokopops fra, da jeg var lille 🙂 Den helt rigtige sødme kommer også frem gennem dadlerne, som lige giver de sidste assosiationer til et glas kakaomælk fra barndommen – men uden raffinerede sukker.

Crumble svøbt i kakaomælk efter lidt tid

Dertil dufter den friskbagte crumble så dejligt af chokoladekage. Imens den bagte i ovnen, legede jeg med min søn i stuen. Så da vi skulle ud og se til den efter en 20 minutters tid, blev vi blæst bagover af en syndig chokoladekageduft, da vi åbnede døren ud til køkkenet, der var så god, at vi brød ud i en glædesdans (men hvem ville ikke også gøre det, når Stevie Wonder spiller for fulde drøn i baggrunden) 😀

Sund og lækker morgenmad med kakaocrumble og appelsin

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Ret Dessert, Morgenmad
Antal 1 ovnfast fad 24Ø

Ingredienser
  

 • 2 dl havregryn
 • 250 gram dadler uden kerner
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl dadelpulver eller kokossukker kan undlades – giver samme sødme til mælken ved servering som købt kakaomælk
 • 3 spsk peanutbutter kan undlades
 • 3 dl blandede frosne eller tørrede bær her mulde- og gojibær
 • 6 store appelsiner
 • plantemælk til servering
 • evt en håndfuld nødder

Sådan gør du
 

 • Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
 • Skær appelsinerne ud i kvarte. Fjern skralden og halver dem endnu engang. Placer dem i et ovnfast fad.
 • Fordel bær henover.
 • Put de resterende ingredienser i en foodprocessor og pulsér det hele i ca. 2 minutter, til du har dig en sammenhængende og småklistret masse der klumper. Er massen for tør, kan du tilsætte flere dadler, mere peanutbutter eller blot lidt vand.
 • Fordel din crumble over appelsinerne uden at trykke den for meget ned.
 • Bag kagen i ovnen i ca. 20-25 min – lige indtil hele dit køkken dufter af chokoladekage.
 • Server lun eller kold med plantemælk i en dyb skål (og se din plantemælk forvandle sig til kakaomælk efter 1 minuts tid i skålen). MUMS!

Noter

Crumblen opbevares bedst i en beholder i køleskabet i op til et par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering