
SKIPPER SKRÆK MUFFINS
Jeg bliver altid så super glad, når jeg får sneget noget sundt i søde sager. Tænk bare at kunne smovse lækre kager i sig hele dagen og stadig spise super sundt, have masser af energi og overskud og holde den slanke linje. De her lækre og meget grønne muffins er uden raffineret sukker eller tilsat olie, men dejligt søde, svampede og luftige. De smager faktisk bare af søde og luftige bananmuffins, men har lige fået sneget en masse sundt spinat i sig.

Min søn (her 10 måneder på billedet) elsker dem også – han får dem dog kun i begrænset omfang for at mindske hans indtag af spinat og dermed nitrat indtil han bliver lidt større. Men han ELSKER, når han endelig får lov til at smovse dem i sig (tydeligvis). Så der er ingen tvivl om, at denne lækre lille basse ser frem til at blive bare lidt større, hvor han kan spise så mange han vil så ofte han vil.

De gør sig super godt med frosting på til f.eks. fastelavn/halloween og kan også gøres mere grønne (men dermed også mindre sunde) ved at bruge raffineret sukker, fint hvedemel frem for fuldkorn og selvfølgelig mere spinat. Dog skal man lige være opmærksom på, at tilsættes mere spinat vil de også begynde at smage af det 😉 Jeg har her forsøgt at finde den perfekte balance mellem spinat og banan, så det netop er banan frem for spinat, som kommer frem i smagen.

Skipper Skræk muffins
Ingredienser
- 0,3 dl 0,3 dl havregryn
- 1,5 dl vand havregryn og vand kan udskiftes med 2 dl købt havremælk
- 150 gram spinat
- 3 store godt modne bananer eller 4 små
- 2,5 dl fint hvedemel
- 2,5 dl fuldkornshvedemel
- 2 dl kokospalmesukker eller anden form for sukker
- 2 spsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
Sådan gør du
- Start med at stille ovnen på 175 grader.
- Herefter kommes havregryn og vand op i en blender. Blend det på høj hastighed til du har en frisk og skummende havremælk. Held herefter havremælken op i et målebære. (Alternativt kan du blot bruge 2 dl købt havremælk eller lignende plantemælk).
- Nu tilsættes 2 dl af din hjemmelavede havremælk til blenderen sammen med spinat, og det blendes godt sammen til en fin pure.
- Herefter kan bananerne komme op til spinaten i blenderen, og det blendes godt sammen, til du har en ensformig masse.
- Ved siden af blandes alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål.
- Herefter kan spinatpureen hældes i skålen, og kagedejen kan nu håndpiskes let med et piskeris eller vendes sammen med en dejskraber indtil ingredienserne er blandet godt sammen.
- Fordel nu dejen i 16 muffinforme. De vil ca. være fuldt ⅔ op, når alt dejen er fordelt.
- Bag dine muffins i ovnen i ca. 16-18 minutter. De er færdige, når du kan stikke en stikkepind gennem dem, uden der sidder dej fast.
Noter

