Aftensmad,  Veganske bøffer

PERFEKTE VEGANSKE BURGERBØFFER AF QUINOA OG BROCCOLI

Gå til opskrift

Min skønne lillebror har altid haft fokus på mad med få rene ingredienser, som altid smager helt fantastisk. Disse burgerbøffer er et perfekt eksempel på hans talentfulde kokkerering.

Når burgeren skal være plantebaseret fyldes den oftest med en bøf af erstatningskød. Det kan selvfølgelig også noget og gør det muligt for langt flere at vælge en grøn livstil til. Jeg er dog personligt ikke selv vildt med køderstatning i lange baner og vil langt hellere have lækker mad af hele, rene grøntsager. Jeg blev derfor helt vildt begejstret, da min bror lavede disse burgerbøffer for mig.

De tjekker bare alle boxe!

  • lavet af få hele og lettilgængelige grøntsager
  • er utrolig nemme at lave
  • smager mega godt
  • fungerer upåklageligt i en burger med det helt rigtige bid
  • bliver ikke smattede
  • nem at arbejde med på panden

De her er uden tvivl min foretrukne opskrift, når burgerbollerne kommer på bordet. Hvis de så lige toppes med frisk, sprød salat, lucernespire, agurk, tomat og en god burgerdressing, så smager det altså bare så englene synger. Prøv selv!

PERFEKTE VEGANSKE BURGERBØFFER AF QUINOA OG BROCCOLI

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Ret Hovedret
Antal 4 store bøffer

Ingredienser
  

  • 200 gram quinoa
  • 1/2 broccolihoved du vil ca ende op med et forhold svarende til 1 dl kogt broccoli til 2 dl kogt quinoa
  • 1/2 terning grøntsagsboullion
  • lidt salt og peber
  • lidt olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Kog din quinoa i rigeligt vand samt grøntsagsboullion i 10 minutter (forhold mellem quinoa og vand er meget lig ris, ca. 1 del quinoa til 2 del vand).
  • Herefter tilsættes broccoli, som er hakket groft. Det hele koger videre sammen, til quinoa er færdigkogt og broccoli al dente.
  •  Dræn evt ekstra væsken fra og smag til med salt og peber.
  • Press "farsen" godt sammen med hænderne til 4-6 bøffer. Det fungerer også godt at bruge en "bøf-presser". De skal være godt faste uden at kunne falde fra hinanden.
  • Steg dem i lidt olie (eller helt uden hvis du har en pande, der kan klare det) på en varm pande til de har en sprød og gylden overflade (ca 4-6 minutter på hver side).
  • Server lune i din burger. Se det var nemt!

Noter

Serveringsforslag som vist på billedet:
  • Luftige (hjemmelavede) burgerboller
  • Vegansk mayonnaise
  • Agurk
  • Tomat
  • Forskellige spire
  • Vegansk ost
  • Salat
  • Ketchup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering