Bagværk,  Kage,  Morgenmad

MELFRI MUFFINS

Dette er den perfekte grundopskrift på muffins til glutenallergikeren i dit liv.

Disse skønne muffins er melfri, glutenfri, mælkefri (og dermed laktosefri) og uden tilsat olie og smager stadig helt fantastisk. De bliver de perfekte muffins: dejlig luftige med en skøn krumme. Jeg er helt vildt stolt af dem, og alle der er overfølsom overfor hvede, gluten eller andet mel må endelig få dem afprøvet. Hertil får peanutbutter dem til at blive fyldt med gode proteiner og sunde fedtstoffer. Så umiddelbart en god lille efter-træning snak, du kan få dig. Er du også allergisk overfor peanutbutter, fungere mandelsmør også!

De er også helt perfekte til børn. De får ikke så tit nødder grundet chancen for at få den galt i halsen – men her er de blendet godt, så der stadig er alle de gode fedtstoffer, proteiner og vitaminer.

De tager virkelig ingen tid at lave: 3 minutter at blende og 15 minutter i ovnen – så du har muffins på under 20 minutter! 😀

Hertil kan disse skønne muffins variere i det uendelige. Er du ikke til chokolademuffins, så skifter du bare kakao ud med bær, frugt (så som pære eller æbler) eller hvad du lige står og skal have brugt. Du kan også udskifte kakaopulveret med carobpulver (johannesbrød).

Melfri muffins

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Ret Dessert, Morgenmad, Snack
Antal 6 muffins

Ingredienser
  

  • 6 spsk peanutbutter
  • 2 meget modne bananer
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljesukker/pulver
  • 3 spsk ahornsirup eller anden sirup kan undlades
  • 3 spsk kakaopulver kan undlades
  • 50 gram mørk chokolade kan undlades

Sådan gør du
 

  • Opskriften er utrolig simpel. Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Put alle ingredienserne ned i en food processor (på nær chokolade, hvis du bruger det). Blend dem alle sammen i godt 1-2 minutter, indtil du har en lind og cremet kagedej, der minder i tekstur og tykkelse om en almindelig kagedej.
  • Nu kan eventuelle chokolade vendes i dejen. Tilføj herefter en god ske dej i hver af dine muffinforme (jeg bruger min isske, da den passer perfekt i størrelsen til muffinforme).
  • Bag dem herefter i 15 minutter i ovnen.
  • Lad dem køle af i 5 minutter og server dem dejlig lune eller kolde.

Noter

De kan forvandles til de fineste marmormuffins ved at dele dejen i to efter trin 2 og kun tilføje kakao til den ene halvdel. Herefter putter man på skift en skefuld dej fra hver i muffinformene ved trin 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering