Bagværk,  Kage

MELFRI COOKIES MED NØDDESMØR

I forlængelse af min opskrift på melfri muffins kommer her en grundopskrift på melfri cookies. Opskrifterne ligner meget hinanden, dog uden banan i den her. De tager også kun knap 5 minutter at lave og 10 minutter i ovnen – så du vil have lækre cookies på et kvarter, når først lysten byder sig.

Disse lækre og super sprøde cookies kan laves på lige præcis den nøddesmør, som du har lyst til, hvilket gør mulighederne så godt som uendelige.  Min fantasi er ihvertfald i fuld gang, så her får du lige et par forslag:

  • Jordnøddesmør som base blandet med vegansk karamel = peanutbutter-karamel-cookies
  • Cashewsmør som base blandet med frisk citronsaft = helt hvide og melfri citroncookies
  • Hasselnøddesmør som base blandet med lidt kakao = nutellacookies (se billede nedenfor)
  • Jordnøddesmør som base blandet med chokoladestykker = den amerikanske favorit “peanutbutter chocolate chip cookies” (som vist på billederne til dette opslag)
  • Mandelsmør som base og drysset med hakkede mandler på toppen = mandelcookies

Jeg kunne blive ved. Har du en fantastisk smagssammensætning, så sig den endelig højt!

MELFRI COOKIES MED NØDDESMØR

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 12 min
Ret Dessert, Snack
Antal 6 cookies

Ingredienser
  

  • 6 spsk nøddesmør som f.eks. jordnøddesmør, mandelsmør, cashewsmør, hasselnøddesmør eller lignende
  • 5 spsk sirup som f.eks. ahornsirup, agavesirup eller lignende (se note)
  • 1 spsk vand eller plantemælk
  • 1 nip havsalt
  • Evt. chokoladestykker, karamelstykker, hakkede nødder, vanillepulver, citronsaft, lakridspulver eller lignende efter smag kan helt undlades

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Denne opskrift er super nem og hurtigt at lave. Tilsæt nøddesmør, sirup og en lille smule vand/plantemælk til en food processor og bland dejen godt i ca. 1-3 minutter. Mængden af vand kan variere alt efter, hvilken nøddesmør der anvendes. Ved brug af jordnøddesmør (uden tilsat sukker eller salt) passer 1 spsk vand. Det handler om teksturen på dejen. Den skal være dejlig lind og let at trille til helt runde og lidt fedtede kugler i hånden.
  • Herefter kan din dej blandes med halvsalt og f.eks. chokoladestykker, karamelsstykker, hakkede nødder eller lignende, hvis du ønsker. Ønsker du at lave cookies magen til billederne, har jeg her brug jordnøddesmør, ahornsirup og til sidst vendt chokoladestykker i dejen
  • Tril dejen til 6 lige store kugler og placér dem på en bageplade.
  • Tag en ren gaffel og mas kuglerne flade (eller mas dem forsigtigt med håndfladen).
  • Bag dine cookies i oven i 10-12 minutter, indtil de har en lækker gyldenbrun farve. Dine cookies vil stadig være bløde, når de kommer ud af ovnen, men vil blive super sprøde så snart de er kølet lidt af.

Noter

Den flydende sirup fungerer her som bindemiddel. Vil du hellere bruge dadelsukker, kokospalmesukker, brun farin eller lignende fast sukker, vil jeg anbefale at opløse det i en smule vand evt. over varme, indtil sukkeret er opløst og har tekstur som sirup.
OBS: virker dine småkager meget tørre i munden? Så har du desværre tilføjet for lidt vand/plantemælk til dejen. Lav gerne en ny portion med lidt mere væske i, så skal de nok blive helt perfekte.
Her er samme cookies med tilføjet kakao

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering