Kisir (tyrkisk bulgurssalat)
Kæresten stod i køkkenet i flere timer og kom derefter frem med den mest overdådige tyrkiske middag. En af hovedretterne var denne tyrkiske bulgurssalat kaldet Kisir. Vi har i perioder været helt afhængige af den, da den smager super godt, er utrolig nem at lave og kun kræver få enkelte ingredienser.
Dette er en super god grundopskrift og kan sagtens laves med andre kornsorter, så som knækket hvede, perslespelt, byg, cous cous, quinoa og sågar linser (gerne beluga eller grønne linser) eller ris. Du kan bruge lige, hvad du har lyst til.
Vi bruger denne opskrift tit i vores køkken og søger derfor altid for at have lidt gode grøntsager i køleskabet, tomatpure i tørskabet og frisk persille. Så kan du ikke gå helt galt i byen.
Kisir minder meget on Tabouleh, men er mere krydret i sin smag. Hvis du mere er til Tabouleh, så har jeg en lækker opskrift lige her.
- Du skal bruge (giver en stor potion):
- 500 gram bulgur
- 2 mellemstore tomater
- 1 lille agurk
- 1 rødløg
- 1 forårsløg
- 1 god håndfuld oliven (kan udelades)
- 1 stor håndfuld frisk persille
- 1 lille håndfuld frisk mynte (kan udelades)
- juice fra 1½ citron
- 150 gram tomatpure
- 1 spsk friskkværnet peber
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk chiliflager
- evt. lidt salt
- Start med at koge din bulgur efter anvisningen på pakken. Imens det koger skæres tomat, agurk, rødløg, forårsløg og oliven i tern og persille og mynte hakkes fint.
- Herefter blandes citron, tomatpure, peber, spidskommen og chili i en lille skal og smages til med salt. Husk at smage dressingen til. Dette er det vigtigste trin i opskriften.
- Nu skal det hele blandes godt sammen. Den nemmeste måde, at gøre dette på, er ved at hælde bulguren op i en skål og tilsætte dressingen. Bland det godt sammen, så dressingen bliver godt fordelt. Herefter kan grøntsagerne og krydderurterne vendes i.
- Denne salat smager bedst lun eller kold.
- Var det ikke nemt? 😀