HJEMMELAVET RØD OG GRØN CHILIPASTA
Mad smager bare bedre, når det er hjemmelavet! Hjemmelavet chilipasta er derfor fuldstændig uundværligt, hvis du gerne vil lave fantastisk thailandsk mad hjemme i dit eget køkken. Denne opskrift er stærkt inspireret af vores fantastiske madkursus i Bangkok i sommer. Her fik vi en masse dejlig inspiration fra fantastisk May Kaidee.
Det er meget nemmere og kræver langt færre specialvarer at lave sin egen chilipasta, end du sikkert har gået og troet. Hertil smager det bare helt fantastisk og er 1000 gange bedre end de færdiglavede versioner. Så ønsker du lidt ekstra lækkert krydderi på hverdagen, så skal du helt sikkert prøve den her opskrift!
HJEMMELAVET RØD OG GRØN CHILIPASTA
Ingredienser
- 3 spsk hakket rød chili (for rød chilipasta) eller grøn chili (for grøn chilipasta) Jeg bruger mild chili her
- 1 lille håndfuld hakket løg og hvidløg ca svarende til 1/2 løg og 2 fed hvidløg
- 1 spsk hakket citrongræs
- 1 spsk friskhakket galangal eller ingefær
- 1 spsk friskhakket kiffirblade eller godt med limesaft
- 1 spsk tørret koriander
- 1 spsk tørret spidskommen
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en blender, minihakker eller morter, indtil du har en tyk og lækker pasta.
Noter
Denne pasta kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i 1-2 uger. På billedet ovenfor ses en stor portion, da vi er blevet rigtig, rigtig glade for denne chilipasta – så slå dig endelig løs.