Hokkaidospaghetti med valnødder og chili
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • Du skal bruge (til 2 person – store portioner):
  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 løg
  • 2 spsk spidskommen
  • 2 spsk muskatnød
  • 2 spsk paprika
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 pakke spagetti efter eget valg (jeg har her brugt fuldkorn)
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille (kruspersille kan også bruge)
  • 1 håndfuld valnødder
  • en knivspids chiliflager pr. servering
Fremgangsmåde
  1. Skær dit græskar over og fjern kernerne. Skær det ud i små tern uden at fjerne skallen og damp det dejlig mørt (ca. 8 minutter). Imens græskaret dampes, sættes spagettien over efter anvisning på pakken. Tag dit løg og skær det i små tern. Svits det i en gryde i ca. 2 min, så det bliver gyldenbrunt men ikke sætter sig fast. Tilsæt spidskommen og paprika og svits det godt i 30 sekunder. Tilsæt det dampede græskar. Rør godt rundt. Herefter hældes kokosmælken i og muskatnød tilsættes. Det hele blandet godt sammen. Retten bringes i kog, hvorefter der skrues ned på komfuret. Lad retten simre i 5 minutter. Imens kan den friske persille skyldes og hakkes groft. Herefter hakkes valnødderne også groft og sættes til side. Inden servering tilsættes den kogte spagetti til græskarsovsen, og det hele røres godt rundt. Ved servering drysses chili, persille og valnødder på toppen.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/hokkaidospaghetti-med-valnodder-og-chili/