Skønne gulerodskagebomber
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 1 dl groft hakkede valnødder
  • 60 medjoul dadler blødt op i vand i 15 min (andre dadler kan bruges – husk da at lægge dem i blød i minimum 1½ time)
  • 1 stor gulerod
  • 3 mellemstore æbler
  • 1 spsk kanel
  • 5 dl havregryn
  • et stykke ingefær på størrelse med toppen af din lillefinger
  • saft fra en halv citron
  • 1 stor håndfuld rosiner
  • 1 stor håndfuld tørrede aroniabær (eller flere rosiner)
  • 1 stor håndfuld tørrede gojibær (eller flere rosiner)
Fremgangsmåde
  1. Start med at pille stenene ud af dine dadler og sæt dem i blød. Imens de står i blød tages valnødderne og males fint i en kaffekværn (eller kraftig food processor). Tag herefter 1 gulerod og 3 æbler og snit dem fint og pres så meget saft ud af dem som overhoved muligt. Put revet gulerod og æbler op i en skål og bland dem godt sammen med de fintmalede valnødder, kanel, citronsaft og fintrevet ingefær. Nu passer det ca. med, at dadlerne er blødt lidt op. Put dem i en food processor og pulser dem til en ensartet og klistret masse. Bland nu gulerodsblandingen godt sammen med dadlerne. Dette gøres bedst med hænderne. Herefter tilsættes havregryn, og det hele blandes rigtig godt sammen. Nu kan kuglerne trilles. Først tager du 3 små tallerkner og hælder rosiner, aroniabær og gojibær på hver sin (eller en stor tallerken med masser af rosiner). Tril kuglerne i dine hænder i den ønskede størrelse og vend dem i de forskellige rosiner og tørrede bær. Lad dem står og køle lidt af i køleskabet i en halv times tid før servering. Holder sig fint i køleskabet i en uges tid i en lukket beholder. Opskriftet giver en ret stor potion – men de bliver alligevel hurtigt spist 😉
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/skonne-gulerodskagebomber/