Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • Du skal bruge:
  • 200g rørsukker
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 øko citron
  • 115 g blødgjort plantemargerine
  • 115 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk vegansk cremefraiche (her alpro sojayoghurt)
  • 1 spsk Chiafrø eller hørfrø (Hævemiddel i stedet for æg)
  • 2 spsk Maizena (Bindemiddel i stedet for æg)
  • Brødform smurt med fedtstof eller bagepapir
Fremgangsmåde
  1. Start med at morde Chiafrøene. Hvis du har en kaffekværn, kan denne evt. benyttes. Bland Chiafrøene med 3 spsk vand, rør rundt og lad stå og hvile. Det bliver til en slags gelé. Bland Maizena med 2 spsk vand og lad stå.
  2. Put halvdelen af sukkeret, citrongræs skåret i mindre stykker, revet citron skal og saften fra citronen i en kaserolle og varm det op til det begynder at boble. Efter et minuts bobler sluk da for varmen og lad køle af. Hvis der var for meget citron saft, er siruppen blevet for tynd, og dette kan afhjælpes ved at putte mere sukker i.
  3. Opvarm ovnen til 180°.
  4. Put plantemargerine og resten af sukkeret i en skål og pisk til det bliver en lys cremét masse. Tilsæt opblødte Chiafrø og Maizena og pisk. Tilsæt mel, vegansk cremefraiche og bagepulver og pisk. Dejen er en klistret masse som, afhængig af plantemargerinet, kun er lidt flydende.
  5. Put dejen i den forberedte form og bag den i ovnen i ca. 30-40 minutter. Kagen er færdig, når den får en flot gylden farve og er hævet op. Man kan stikke et stegespyd i kagen for at se, om dejen hænger fast, men ved at gøre dette risikere man at punktere kagen, så den falder sammen.
  6. Når kagen er færdigbagt tages den ud og citronsiruppen hældes ud over. Servér når afkølet.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/syndig-citronkage/