Sødkartoffelbrownie med clementinfrosting
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 500 gram søde kartofler
  • 4 dl kakaopulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk nellike
  • 1 stor spsk peanutbutter (eller andet nøddesmør)
  • 5 spsk maizena/majsmel
  • 30 dadler til brownie (opblødt i vand i mindst 1 time)
  • 15 dadler til frosting (opblødt i vand i mindst 1 time)
  • 3 klementiner
Fremgangsmåde
  1. Tag først dine søde kartofler og skær dem ud i tern. Du behøver ikke skrælle dem, men kan dog sagtens, hvis du gerne vil have en hel lind tekstur i din færdige kage. Kog eller damp dem, indtil de går helt i stykker, når du stikker en gaffel igennem dem. Si dem fra vandet og mos dem godt. De skulle gerne være så bløde, at de sagtens kan moses med et piskeris i hånden. Varm ovnen op til 175 grader. Tag herefter dine dadler og blend dem godt med lidt vand i en food processor. Tilsæt dem til de søde kartofler sammen med de resterende ingredienser og bland det hele rigtig godt. Smag gerne dejen til med de ønskede krydderier (for det kan man nemlig med veganske kager. Put herefter dejen op i en lille bradepande, der enten er smurt med fedtstof eller med et stykke pagepapir i bunden. Bag herefter kagen i 35-45 minutter, indtil den er hævet lidt og har dannet en fin skorpe. Lad gerne kagen stå i et par timer (eller til dagen efter) før servering.
  2. Skræl dine klementiner og put dem i en blender sammen med dine dadler og lidt vand. Blend det hele godt i nogle minutter, indtil du har en glat, ensfarvet masse. Put det først på din brownie, når den er kølet godt af.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/sodkartoffelbrownie-med-clementinfrosting/