Thailandske sødkartoffeldeller
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 500 gram søde kartofler
  • 5 store spsk maizena/majsmel
  • 4 dl rasp (gerne glutenfri)
  • 1 spsk tørret koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 tsk frisk revet ingefær
  • 2 store forårsløg
  • 150 gram majs (på dåse eller frosne – gerne uden tilsat sukker)
  • lidt fedtstof til stegning (har desværre ikke fundet ud af at lave dem uden fedtstof endnu)
  • 100 gram cherrytomater (til pynt – kan undlades)
  • 1 god håndfuld frisk koriander (til pynt – kan undlades)
Fremgangsmåde
  1. Start med at tage dine kartofler og skær dem ud i tern ca. 2*2 cm tykke. Damp eller kog herefter ternene til de er helt møre og går i stykker, når du stikker en gaffel gennem dem (ca. 10-15 minutter). Si kartoflerne fra vandet og put dem op en en stor skål. Mos kartoflerne godt (de skulle gerne kunne gøres med et piskeris, hvis kartoflerne har kogt nok). Herefter tilsættes majsmel, koriander, spidskommen, chiliflager, gurkemeje, ingefær og 2 dl rasp. Det hele blandes rigtig godt. Skær dine forårsløg i fine strimler. Vend forårsløg og maj i farsen. Form dine deller, så dejen bliver til 10 flotte, store og flade deller. Strø herefter 2 dl rasp ud på en tallerken og vend dine deller i rasp til det bliver godt fordelt på begge sider. Varm en pande godt op og tilføj lidt fedtstof. Steg dellerne på begge sider i ca. 3 minutter. De skal gerne blive helt gyldenbrune og lækre. Server dem med friske cherrytomater og koriander.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/thailandske-sodkartoffeldeller/