Snebolde (julesmåkager)
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 2 dl kokosolie (smeltet eller blødt)
  • 2 dl agavesirup (eller anden sirup)
  • 1 dl kokospalmesukker (eller andet sukker)
  • 5 dl hvedemel (eller rismel)
  • 1 spsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • et lille nip havsalt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk frisk eller tørret ingefær
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk nelliker
  • 2 dl flormelis (eller mere efter behov)
Fremgangsmåde
  1. Stat med at forvarme ovnen til 180 grader. Bland herefter kokosolie, sirup, sukker, bagepulver, vanillesukker, salt og alle de andre krydderier godt sammen til en ensartet masse. Bland herefter mel langsomt i massen (gerne i en røremaskine – ellers kan en træske også bruges). Dejen skal være fast og holde godt sammen uden at virke tør. Rul omkring 30 små bolde ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem herefter i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldenbrune og dejlig faste. Sæt dem til side, så de lige kan køle af i 5 minutters tid. Imens kan flormelis fordele i en dyb tallerken. Nu vendes småkagerne i flormelisen. Den kan godt være, at du skal hjælpe flormelisen lidt på vej, hvis den ikke automatisk klistre sig fast til småkagerne. Så kan de serveres både kolde og dejlig lune. God jul! 😀
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/snebolde-julesmakager/