Perfekte fladbrød
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 250 gram mel
  • 100-130 gram vand
Fremgangsmåde
  1. Start med at hælde din mel ud i en stor bunke på et bord. Lav herefter et lille hul i midten af bunken og hæld vandet heri. Nu skal der blandes og ældes. Dejen kan godt virke lidt tør til at starte med, men bare rolig du får hurtigt ældet den lækker og smidig.
  2. Når du har en skøn lind dej, der ikke klistre til bordet, kandu pakke den ind i folie og stille den i køleskabet i ca. 30 minutter.
  3. Nu skal der leges med dejen! 😀 Vi bruger gerne en pastamaskine til dette trin, men en god kagerulle kan også bruges. Dejen skal blive så tynd som muligt samtidig med, at den kan tages af bordet uden at gå i stykker. Nu skulle du gerne ender op med en stor udrullet dej. Herfra får du det bedste resultat ved at bruge en stor rund form til at prikke runde brød ud af dejen. Den runde form får brødet til at puffe nemmere op. Du kan også bare skære dejen ud i passende stykker (som vi har gjort på billedet herunder), dog kan de karakteristiske luftlommer i brødet ikke garanteres – men det smager stadig skønt! :)
  4. Varm en nonestick pande op under middel varme. Vi har brugt vores grillpande med de karakteristiske riller. Dog kan disse riller også mindske sandsynligheden for luftlommer, så en almindelig pande er slet ikke at kimse af 😉 Brødet skal kun lige have omkring 1 minut på hver siden, indtil det er dejlig gyldenbrunt. Brug ikke olie på panden, da brødene simpelthen bliver bedre uden.
  5. Server brødene straks efter de er lavet. Der smager de helt klart bedst.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/perfekte-fladbrod/