Den perfekte postej med rosmarin
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 1 pakke silketofu af 300 gram
  • 1 mellemstor kartoffel med skald (både rå og kogt kan anvendes – brug kun rå ved effektiv blender)
  • ½ løg
  • 1,5 dl solsikkekerner
  • 2 dl gærflager (kan undlades)
  • 0.5 dl sojasauce (anvend tamari for glutenfri udgave)
  • Saft fra en halv citron
  • 2 spsk vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker (kan udelades men afrunder smagen super godt)
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk revet muskatnød
  • Friskkværnet peber og salt efter smag (jeg bruger omkring 1 spsk peber og undlader helt salt)
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Skær kartoflen og løg ud i grove tern og tilføj alle ingredienserne til en blender (alternativt kan en food processor også bruges). Blend nu det hele super godt sammen, indtil du har en helt lind og ret flydende blanding. Jo mere lind, jo mere cremet og nem at smøre ud, efter den er bagt.
  3. Der er 2 måde at bage den på:
  4. En fedtfri: anvend en ovnfast brødform på ca. 24 * 12,3 cm. Skær et passende stykke bagepapir ud, så det passer til formen, og placer det herefter nede i formen. Det kan anbefales at klippe et hak ind i hjørnerne, så det bedre passer i formen og den færdige postej blive lige lidt flottere 😉 Herefter hældes dejen ned i formen. Dæk dejen med endnu et stykke bagepapir på toppen og bag den i ovnen i 45-60 minutter. Tag den herefter ud af ovnen og lad den køle af i et par minutter. Nu skulle du være i stand til langsomt at pille bagepapiret af postejen. Postejen vil have en lille bagt hinde omkring sig. Den kan let skæres eller pilles af, så du tilsidst har en flot firkantet postej, som vist på billedet.
  5. En fedtrig: anvend en ovnfast brødform på ca. 24 * 12,3 cm. Smør formen meget generøst med olie (gerne sesamolie). Hæld herefter dejen ned i formen. Tag et stykke bagepapir og smør også dette med olie. Placer det hen over dejen. Bag dejen i ovnen i 45-60 minutter. Tag herefter postejen ud, og lad den køle af i et par minutter. Nu skulle du være i stand til at løsne postejen fra formen og få en super flot og firkantet postej, som set på billedet. Som du nok har regnet ud, så vil denne metode med olien forhindre, at postejen får en hinde udenpå, og du skal derfor ikke bekymre dig om at få pillet noget af, men blot spise løs af den med det samme.
  6. Postejen kan spises med samme tilbehør som en leverpostej. Vi elsker at servere den med grillede svampe, syltede rødbeder og pickles herhjemme :)
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/den-perfekte-postej-med-rosmarin/