Rå cheesecake med nødder og dadelcreme
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • Til bunden
  • 2 dl groft hakkede nødder eller frø efter eget valg (jeg brugte mandler, hasselnødder og chiafrø)
  • 1 tsk kanel (kan udelades)
  • ½ tsk kardemomme (kan udelades)
  • 2 dl dadler (gerne medjoul – men andre kan også gøre tricket)
  • Til cheesecakecremen
  • 3 dl cashewnødder (iblødsat i vand til nødderne lige præcis er dækket til i minimum 1 timer – gerne meget længere)
  • 1 tsk vanille pulver (eller et par dråber essens)
  • 1 moden (dalmertinerplettet) banan (kan erstattes af 0,5 dl kokosolie)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 dl dadler (gerne medjoul – men andre kan også gøre tricket)
  • Til dadelcremen
  • 4 dl dadler (gerne medjoul – men andre kan også gøre tricket)
  • 1-2 dl vand
  • Hakkede nødder som topping
Fremgangsmåde
  1. Til bunden
  2. Bruger du tørrede dadler (frem for friske), skal du huske at lægge dem i blød minimum 1 time før brug. Put alle ingredienserne ned i en food processor og pulser blandingen i omkring 2 minutter, indtil du har en klistret, sammenhængende og lidt “crunchy” blanding. Husk at smage dejen til. Tilføj halvdelen af din blanding til bunden af din springform(e).
  3. Til cheesecakecremen
  4. Tilsæt alle ingredienserne til en blender (inklusiv det vand, som cashewnødderne er lagt i blød i). Blend det hele godt, indtil du har en flot ensartet masse. Husk at smage cremen til. Held den nu i din(e) springform(e) henover bunden og glat toppen ud. Put herefter forsigtigt den resterende bund-blanding henover cremen. Du kan med fordel putte kagen i fryseren en halv times tid, inden du tilføjer dette ekstra lag bund. Så er du sikker på, atdet ikke går galt og kagen bliver super flot, når du er færdig. Når bunden er lagt henover, skal kagen nu i fryseren i minimum 4 timer. Herefter skal kagen igen bruge 15-20 minutter på at tø op, så du let kan skære i den med en skarp kniv. Denne ventetid kan du altid bruge på at pynte den 😀
  5. Til dadelcremen
  6. Bruger du tørrede dadler (frem for friske), skal du huske at lægge dem i blød minimum 1 time før brug. Tilsæt dem herefter til din blender sammen med vand. Blend dette til en super cremet og lækker blanding, som du kan hælde ud over din lækre cheesecake. Top din cheesecake af med hakkede nødder.
  7. Server kagen, når den lige er tøet lidt op og pyntet. Den skal spises dejlig kold.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/ra-cheesecake-med-nodder-og-dadelcreme/