Varm nuddelsalat med thailandsk peanutsauce
 
Ingredienser
  • Nudelsalat (til 3-4 personer):
  • ca. 300-400 gram tørrede nudler efter eget ønske
  • 1 spsk mørk soyasauce
  • 1 spsk lys soyasauce (eller lidt mere mørk)
  • 2 spsk sesamfrø eller 1 spsk tahin
  • 1 tsk sukker
  • 2-3 fed hvidløg
  • 500 gram grøntsager efter eget ønske (jeg bruger her gulerødder, peberfrugt, broccoli, løg og slikærter)
  • 150 gram frisk eller frossen spinat, bok choy, choy sum eller lign.
  • Saft fra en halv lime/citron
  • Frisk koriander (alternativt persille) og peanuts som topping
  • Thailandsk peanutsauce:
  • 1 tsk olie efter eget valg
  • 1 lille tomat
  • 1 tsk mørk soyasauce
  • 1 tsk lys soyasauce (eller lidt mere mørk)
  • 1 tsk lime eller citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 1-2 spsk peanuts (gerne usaltede)
  • 4-6 spsk kokosmælk
  • ½ – 1 spsk hjemmelavet rød chilipasta*
Fremgangsmåde
  1. Start med at forberede nudlerne. Put dem i en skål og hæld kogende vand over, så det dækker dem godt. Stil dem til side. Jeg koger ikke mine nudler, da de gerne skal være let underkogte, når de tilsættes til woken, så de kan ristes med og blive lidt sprøde frem for smattede i det færdige resultat.
  2. Så er det frem med woken (eller en gryde). Tilsæt soyasauce, sesamfrø/tahin og sukker til woken. Varm det op, til det begynder at syde lidt. Tilsæt da hvidløg og grøntsager. Steg grøntsagerne dejlig møre og tilsæt evt. lidt vand til woken, hvis bunden begynder at blive for tør. Herefter tilsættes spinat/bok choy. Anvendes frossen spinat, røres det hele godt sammen indtil spinaten er tøet op. Herefter tilsættes nudlerne (som du har drænet for vand). Anvendes frisk spinat eller bok choy tilsættes nudlerne samtidig. Rør det hele godt rundt, indtil alle nudlerne har fået en ensformig farve af den lækre marinade. Herefter tilsættes citronsaft kort før servering.
  3. Tilsæt olien til en varm wok eller gryde. Hak tomaten fint. Herefter tilsættes tomaten som røres rundt i olien, indtil den begynder at smatte ud og blive opløst. Skru ned til laveste blus og tilsæt rød chilipasta indtil det hele er blandet godt sammen. Sluk nu for blusset.
  4. Hak dine peanuts fint i en foodprocessor eller kaffekværn.
  5. Tilsæt nu kokosmælk, finthakkede peanuts, sukker, lime/citronsaft og soyasauce til din tomatblanding. Bland det hele godt sammen indtil din sauce er tyk og skindende. Server den til nudelsalat :)
  6. Lav gerne en større portion peanutsauce og opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uges tid.
  7. Server nudelsalaten sammen med thailandsk peanutsauce (se længere nede) og toppet med frisk koriander og peanuts.
Tip
*En købt udgave kan godt anvendes, men det vil ikke blive lige så godt som med hjemmelavet. Chilipasta kan også helt udelades for børnevenlig version.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/varm-nuddelsalat-med-thailandsk-peanutsauce/