Bagt Cheesecake (vegansk, glutenfri, sojafri)
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • Til bunden:
  • 200 gram friske dadler (eller tørrede som har ligget i blød i mindst ½ time)
  • 100 gram nødder (som f.eks. mandler, hasselnødder eller lign.)
  • 300 gram (evt. glutenfri) havregryn eller kiks (så som digestive eller marie kiks)
  • Til "cheese"-laget:
  • 150 gram cashewnødder (lagt i blød i varmt vand i mindst 1 time)
  • 2 dl hjemmelavet vegansk creme fraiche (alternativt Oatly Imat Fraiche)
  • 4 dl kokosmælk (gerne så fed som muligt)
  • Saft fra ½ citron
  • Revet skrald fra ¼ citron (altid øko når du bruger skralden)
  • 1 dl kokospalmesukker (eller anden sukker)
  • 1 tsk vanille
  • 4 spsk gærflager
  • Swirl af bærkompot til toppen:
  • 100 gram af dine foretrukne frosne bær
  • 1 dl kokospalmesukker (eller anden sukker)
  • 1 spsk fint majsmel eller 4 spsk blendede chiafrø
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Start med din bærkompot til toppen. Placer de frosne bær, sukker og majsmel/chiafrø i en lille kasserolle over medium varme og lad det koge godt ind, til det har en god, tyk og cremet konsistens. Stil det herefter til side til nedkøling.
  3. Bunden laves ved at tilføje dadler, nødder og havregryn/kiks til en food processor og pulsér i ca. 1-2 minutter, indtil du har en god sammenhængende masse, dog stadig med lidt crunch ;) Fordel bunden i en springform på ca. 24 cm i diameter.
  4. Fyldet laves ved at tilsætte de udblødte cashewnødder, imat fraiche, kokosmælk, citronsaft, revet citronskal, sukker, vanille og gærflager i en blender. Start altid med at tilsætte de flydende ingredienser først, så blenderen kører nemmere og bedre. Blend nu fyldet i ca. 3-5 minutter, til det er en helt lind masse. Har din blender en "smoothie" funktion, virker denne perfekt. Husk at smage til! Fordel nu fyldet over bunden i din springform. Fordel dine bærkompot forsigtigt ovenpå og tag herefter en sker og sno rundt en enkelt gang, så det hele bliver til en fin swirl.
  5. Placer kagen i ovnen og bag i ca. 45-60 min. For at tjekke om kagen er færdig, kan du stikke en gaffel og grillspyd i kagen. Når kagen føles fast, og der kun sidder en lille smule snask på grillspydet, er kagen klar. Lad gerne kagen køle helt ned inden servering.
  6. Server kagen sammen med evt. overskydende bærkompot.
  7. TIP: Ønsker du ikke en swirl på toppen men et fint glat lag bær? Dette kan nemt gøres ved at undlade at tilføje bær, inden kagen kommer i ovnen. Bag først kagen 30 min og tilføj først nu bær i et jævnt lag på toppen, før du putter kagen tilbage i ovnen og bager i yderligere 15-30 minutter.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/bagt-cheesecake-vegansk-glutenfri-sojafri/