Boghvede(otto)salat med svampe, grønkål og broccolistilk
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 300 gram boghvedekerner
  • 1 stort eller 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret eller frisk timian
  • 1 spsk tørret eller frisk basilikum
  • 1 spsk tørret eller frosk rosmarin
  • 1 stilk broccoli
  • 1 stor håndfuld hakket grønkål
  • 200 gram svampe
  • 2 spsk herbamare eller 1 "brik" grøntsagsboullion
  • Vand efter behov
  • 3 spsk gærflager
  • evt. 1-2 dl pinjekerner eller solsikkekerner
  • Smag til med salt og godt med peber
  • Top med frisk timian eller persille
Fremgangsmåde
  1. Start med at snitte løg og hvidløg fint og svits i en dyb pande sammen med timian, basilikum og rosmarin samt lidt vand eller olie (jeg bruger altid kun vand). Når løgene ser blanke ud tilsættes hakket broccolistilk, grønkål og svampe. Det hele svitses på panden i ca. 5 minutter. Herefter tilsættes boghvedekerner og rør det hele godt rundt. Tilsæt herefter nok vand og herbamare/grøntsagsboullion til at alt lige præcis er dækket til. Rør let rundt og lad retten stå og småsimre, hvor du blot rør rundt i retten enkelte gange, indtil vandet er helt fordampet. Smag på boghvedekernerne og tilsæt evt. mere vand, hvis de ikke er færdige. Herefter tilsættes gærflager, pinje- eller solsikkekerner og lidt timian/persille og retten smages til med salt og godt med peber. Top herefter retten med frisk timian eller persille. Server varm evt. med en let salat af cherrytomater, rødløg, frisk basilikum og lidt balsamico.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/boghvedeottosalat-med-svampe-gronkal-og-broccolistilk/