Sunde Nordiske Falafler
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 400 gram kogte kikærter (eller fra dåse)
  • 1 fintsnittet gulerod (kan undlades)
  • 100 gram dampet grønkål (kan undlades)
  • 1 stor håndfuld persille
  • 1 lille løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • 6 spsk vand
  • 3 spsk fint hvede-, spelt- eller majsmel
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Blend kikærter, gulerod, grønkål, hvidløg, vand og krydderier i en food processor til det bliver en lind masse.
  2. Imens hakkes persille og løg fint i hånden.
  3. Bland kikærtefarsen rigtig godt sammen med persille, løg og lidt mel. Smag gerne farsen til med salt og peber.
  4. Lad nu gerne farsen stå i køleskabet en halv times tid (dette behøves ikke, men gør det nemmere at håndtere farsen).
  5. Form dejen til 10 lækre dunser og steg dem på en tør slip-let pande (uden brug af fedtstof) i ca. 3-5 minutter på hver side.
Tip
OBS: Vælger du at bruge fedtstof på panden, da du måske er vandt til denne metode, kan det resultere i, at farsen kan falde fra hinanden. Hold derfor godt øje med dine falafler – og vælg selvfølgelig helst helt at undlade olien, da falaflerne simpelthen bare bliver bedre.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/nordiske-falafler/