Gulerodskagemuffins
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 500 gram fint speltmel
  • 2,5 dl kokospalmesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk kværnet kanel
  • 1 tsk kværnet muskatnød
  • 2,5 dl frisk appelsinjuice (svarende til 1-2 store saftige appelsiner)
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk vanillepulver eller 1 spsk vanilleessense
  • 5 flotte gulerødder
  • 1 dl rosiner
  • 2-3 dl drænet plantebaseret yoghurt, Oatly fraiche eller Alpro Go On
  • 2 spsk ahornsirup
  • Revet skal og saft fra ½ citron
  • Evt. 12 smukke og friske jordbær
Fremgangsmåde
  1. Sæt ovnen til 180 grader.
  2. Start med at rive dine gulerødder (her bruger vi funktionen på food processoren til netop det) og stil dem til side.
  3. Bland først alle de tørre ingredienser sammen. Herefter blandes de våde sammen i en lille skål og tilsættes til de tørre. Det hele blandes godt sammen. Herefter kan revet gulerod og rosiner vendes i dejen.
  4. Smør 16 muffinforme med lidt fedtstof (eller brug muffinforme af papir). Fordel herefter dejen ud i formene. Dejen skal gerne fylde lidt mere end ⅔ af formene.
  5. Bag herefter dine muffins i 18-20 minutter, indtil du kan stikke et grillspyd eller smal strikkepind igennem, uden at der sidder dej på.
  6. Imens dine muffins bager, kan du lave frosting. Pisk din drænede plantebaserede yoghurt (eller Oatly fraiche/Alpro Go On) sammen med ahornsirup og skal samt saft fra en halv citron. Smag herefter din frosting til efter smag. Den vil være en smule flydende og har derfor rigtig godt af at komme i køleskabet, imens dine muffins køler af.
  7. Fordel din frosting ud på dine afkølede muffins. Herefter kan du eventuelt toppe dem af med et smukt jordbær.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/de-bedste-gulerodskagemuffins/