Tipos legendariske peanutbutterbars
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner eller rispops
  • 1 dl peanutbutter
  • evt. ⅕ dl ahornsirup (godt hvis du også bruger figner)
  • 100 gram dadler (iblødsættes en time før brug ved tørrede dadler)
  • 100 gram figner (iblødsættes en time før brug - eller flere dadler)
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • en håndfuld syrlige bær
  • evt. 1 dl peanuts
  • evt. lidt kokos til pynt
Fremgangsmåde
  1. Start med at varme peanutbutter langsomt op i en gryde under omrøring. Tilsæt hertil sirup (hvis det bruges) og bland det godt. Peanutbutteren skal have en mere flydende konsistens, så det lettere fordeler sig godt ud i dejen i food processoren. Nu tilsættes alle ingredienser på nær syrlige bær og kokos til en food processor. Pulser nu ingredienserne sammen, til de er en sammenhængende masse. Pulser dog ikke for længe, da dejen gerne må være lidt grov i sin tekstur. Beklæd en flad beholder/fad på ca 24 cm i diameter med bagepapir. Pres herefter dejen ud i bunden, til det bliver en ensformig flad masse. Top massen med kokos og syrlige bær, som trykkes let ned i dejen. Stil dejen på køl i minimum 20 minutter. Det går stærkest i fryseren. Så snart den er kold, kan den forsigtigt tages op af beholderen/fadet og skæres i aflange firkanter. Nu kan de spises!
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/tipos-legendariske-peanutbutterbars/