Quinoagrød med peanutbutter og banan
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl havremælk (eller anden plantemælk eller vand)
  • 1 moden banan
  • 1 spsk peanutbutter eller anden nøddesmør (kan evt. helt undlades)
  • 1 tsk hørfrø, chiafrø eller hampefrø
  • evt. 1 tsk sesamfrø
Fremgangsmåde
  1. Fremgangsmåden er utrolig simpel - især hvis du er vandt til at lave havregrød.
  2. Mos bananen godt med en gaffel og hæld den i en lille kasserolle. Tilsæt herefter de resterende ingredienser og bland dem godt med en træske eller piskeris.
  3. Sæt kasserollen under middel varme og rør løbende rundt i den. Når grøden så småt begynder at koge, kan du skrue lidt ned for blusset.
  4. Nu skal den have lov til at stå og småkoge i ca. 15 minutter, hvor du løbende rører lidt rundt. Tilsæt evt. mere plantemælk, hvis grøden bliver for tyk.
  5. Når grøden har den ønskede konsistens, og quinoaen er kogt godt igennem, kan du smage den til - evt med lidt salt.
  6. Serveres lun evt med lækker topping som frisk frugt. Smagen er meget tung, fyldig og sød, så syrlige frugter som f.eks. appelsin eller æble giver en rigtig god kontrast til smagen.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/quinoagrod-med-peanutbutter-og-banan/