Sund og lækker morgenmad med kakaocrumble og appelsin
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Tid i alt: 
 
Ingredienser
  • 4 dl havregryn
  • 250 gram dadler uden kerne
  • 1 dl sesamfrø
  • 1,5 dl kakaopulver
  • evt. 1 dl dadelpulver - alternativt kokossukker (for at opnå samme sødme som ved kakaomælk)
  • 3 spsk peanutbutter (kan udlades)
  • evt. en håndfuld valgfrie nødder
  • 3 dl blandede tørrede bær (her muldebær og gojibør)
  • 6 store appelsiner (her blodappelsiner)
  • Plantemælk til servering (her mandelmælk)
Fremgangsmåde
  1. Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skær appelsinerne ud i kvarte. Fjern skralden og halver dem endnu engang. Placer dem nederst i et ovnfast fad.
  3. Fordel de tørrede bær henover.
  4. Put de resterende ingredienser i en foodprocessor og pulsér det hele i ca. 2 minutter, til du har dig en sammenhængende og småklistret masse der klumper. Er massen for tør, kan du tilsætte flere dadler, mere peanutbutter eller blot lidt vand.
  5. Fordel din crumble over appelsinerne uden at trykke den for meget ned.
  6. Bag kagen i ovnen i ca. 20-25 min - lige indtil hele dit køkken dufter af chokoladekage.
  7. Server lun eller kold med plantemælk i en dyb skål.
Tip
Holder sig bedst i køleskabet i et par dage.
Recipe by Små Grønne Fodaftryk at http://xn--smgrnnefodaftryk-eob85a.dk/sund-og-laekker-morgenmad-med-kakaocrumble-og-appelsin/