Boghvede(otto)salat med svampe, grønkål og broccolistilk
Undgå madspild og spis løs af efterårets lækre grøntsager med denne skønne lune hverdagssalat.
Jeg ender ofte op med stilken fra broccoli, da den ikke er helt så lækker som buketterne, og gemmer den til salater eller suppe. Den er genial i sammenkogte retter som denne boghvedesalat. Salaten minder om risotto med sin cremede konsistens, men har dog ikke den samme fedme – denne salat er mere let og frisk i smagen.
Vi nyder vores boghvedesalat med en frisk og syrlig tomatsalat med rødløg, basilikum og balsamicodressing.
- 300 gram boghvedekerner
- 1 stort eller 2 små løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tørret eller frisk timian
- 1 spsk tørret eller frisk basilikum
- 1 spsk tørret eller frosk rosmarin
- 1 stilk broccoli
- 1 stor håndfuld hakket grønkål
- 200 gram svampe
- 2 spsk herbamare eller 1 "brik" grøntsagsboullion
- Vand efter behov
- 3 spsk gærflager
- evt. 1-2 dl pinjekerner eller solsikkekerner
- Smag til med salt og godt med peber
- Top med frisk timian eller persille
- Start med at snitte løg og hvidløg fint og svits i en dyb pande sammen med timian, basilikum og rosmarin samt lidt vand eller olie (jeg bruger altid kun vand). Når løgene ser blanke ud tilsættes hakket broccolistilk, grønkål og svampe. Det hele svitses på panden i ca. 5 minutter. Herefter tilsættes boghvedekerner og rør det hele godt rundt. Tilsæt herefter nok vand og herbamare/grøntsagsboullion til at alt lige præcis er dækket til. Rør let rundt og lad retten stå og småsimre, hvor du blot rør rundt i retten enkelte gange, indtil vandet er helt fordampet. Smag på boghvedekernerne og tilsæt evt. mere vand, hvis de ikke er færdige. Herefter tilsættes gærflager, pinje- eller solsikkekerner og lidt timian/persille og retten smages til med salt og godt med peber. Top herefter retten med frisk timian eller persille. Server varm evt. med en let salat af cherrytomater, rødløg, frisk basilikum og lidt balsamico.



Syntes du også, at det ser ud som om maden er anrettet på et gulv frem for bord? Du har helt ret 🙂 Med en lille spradebasse er det noglegange super hyggeligt at nyde et godt måltid sammen på gulvet.