Ægte thailandsk pad thai (inklusiv chilipasta)
Jeg ELSKER pad thai! Det er en af de retter vi spiste igen og igen i Thailand, da vi rejste rundt i sommers – og nu spiser igen og igen herhjemme 🙂 Vi startede også hele turen ud med et madlavningskursus i Bangkok, som virkelig fik os fanget. Retten er overraskende nem og hurtig at lave. Hertil smager chilipastaen så ufattelig godt, at du ikke skal være bleg for at bruge den i alskinds retter – for eksempel som dip til grøntsagsstænger, i en skøn tomatsuppe, stir-fry retter eller på den frække thailandske facon i en vandmelonssuppe! Muligheder er der ihvertfald nok af 😉
Til retten her skal der selvfølgelig bruges nudler. Her er thainudler (uden æg) at foretrække, men retten bliver også fantastisk med risnudler eller frisk pasta. Du skal også bruge et mix a lys- og mørk sojasauce og kan købe begge i de fleste supermarkeder. Kan dette ikke nåes, kan mørk sojasauce godt udgøre det for begge (svampesauce fra specialforetninger er også eminent!). Jeg bruger et mix af begge for at afspejle den umamismag der er at finde i fiskesauce, som traditionelt bruges i pad thai – og jeg lover dig for, at det her bliver lige så godt (ja faktisk bedre)!
- Til chilipasta:
- lidt olie til stegning
- ½ hakket løg
- 2 spsk hakket gulerod
- 1 fed hakket hvidløg
- 2 spsk cashewnødder
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk chilipulver
- 2 spsk mørk misopasta
- 2 spsk sukker (gerne kokospalmesukker)
- 2 spsk lime
- 2 spsk mix af lys og mørk sojasauce
- Til pad thai:
- lidt olie til stegning
- 2 hakkede gulerødder
- 2 spsk hakket løg
- 1 mellemstor hakket frisk tomat
- evt. 50 gram fast tofu (lav den evt selv)
- 2 fed hakket hvidløg
- 6 spsk kokosmælk (kan udelades)
- 6 spsk vand
- ca 300 gram forkogte nudler
- 2 spsk mix af lys og mørk soya (alternativt blot mørk soja eller svampesauce fra specialforetning)
- 2 spsk sukker (gerne kokospalmesukker)
- 1 lille håndfuld blandede spire og hakkede forårsløg til servering
- 1 spsk hakkede peanuts
- evt. chiliflager og lime juice efter smag
- Først laves chilipastaen. Start med at stege løg og gulerødder i en wok. Put imens cashewnødder og sesamfrø i en morter og mix det godt i 2 minutter. Tilsæt herefter chilipulver, sukker, lime, miso og sojamix og bland det hele sammen. Tilsæt herefter løg og gulerødder (for fedtfattig version kan olien fra din wok kasseres her) og mix det hele godt sammen i morteren. Put herefter hele pastaen tilbage i din wok og steg det godt igennem ved høj varme i ca. 2 minutter under konstant omrøring. Stil herefter pastaen til side (men husk at smag på den først! Omnomnomnom).
- Din pad thai laves i et snuptag! Bland sojamix og sukker og stil det til side. Tilsæt herefter hakkede gulerødder, løg og tomat til den varme wok med lidt olie. Lad det svitse sig gyldenbrunt i et par minutter (herefter kan olien kasseres fra din wok for fedtfattig udgave). Nu tilsættes hvidløg, tofu og de forkogte nudler. Lad det igen svitse godt i et par minutter. Til sidst tilsættes sojamix og efterfølgende kokosmælk og det hele blandes godt.
- Lige inden servering tilsættes spire, forårsløg, limesaft og chiliflager – og det hele toppes med ristede peanuts, chilipasta og peanutsauce. Husk at smage retten til 🙂
Server gerne retten med min Thailandske peanutsauce og chilipasta.


1 års fødselsdag – hvordan er det gået med baby-led weaning? – Små Grønne Fodaftryk
May 23, 2018 @ 2:04 pm
[…] næste er en stor tag-selv-buffet fra en dag vi var ude og spise, og til sidst hans mors berømte Pad Thai (dog uden en masse chili) […]